Legături

 
 
 
 
 
 
 
 
   
                        
 
  
                                                                                                                                         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Meteo

Statistica Online

Calendar

Lun
Mar
Mie
Joi
Vin
Sâm
Dum
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3

Cîmpia Glodenilor

Publicaţie periodică a Consiliului Raional Glodeni

Dacă doriţi mereu să fiţi informaţi, adresaţi-vă la orice oficiu poştal local.

Prețul pentru un an - 72 de lei, pentru 6 luni - 36 de lei

Adresa redacţiei: MD 4901, or. Glodeni, str. Suveranităţii, 2, bir. 40, 41

tel.: 0-249-2-31-78  e-mail: glodeniva@mail.ru

Știați că... Noutățile Săptămînii

 - În raion a fost dat startul concursului ,, Cea mai salubră localitate''. Membrii unei comisii raionale vizitează localitățile, verifică starea gunoiștilor autorizate și celor neautorizate, sunt date indicații de lichidare a celor stihiinice și, în cele din urmă cînd rezultatele vor fi definitive, vor fi anunțate trei localități pentru cele trei premii, I,II și III, ce se vor estima la 25 de mii de lei, 20 de mii  și 15 mii de lei.

Știați că... Noutățile săptămînii

- Dacă în perioada rece a anului numărul pacienților depășea numărul de paturi de la spitalul raional, în prezent acest indice este în descreștere: 160 paturi-140 de pacienți.

Știați că... Noutățile săptămînii

- În noaptea de 26 spre 27 martie curent populația RM trece la ora de vară. Această acțiune se face în fiecare an în ultima duminică din luna martie, cînd ora 03.00 devine ora 04.00. Schimbarea orei presupune ca ceasurile să fie date cu o oră înainte, înseamnă că în ultimul weekend din martie vom dormi cu o oră mai puțin.

Știați că... Noutățile săptămînii

  • Vacanța de primăvară a elevilor se apropie. Cei din ciclul primar vor avea 9 zile de vacanță, în perioada 27 februarie-8 martie; iar cei din clasele gimnaziale și primare – 5 zile, în perioada 4-8 martie. Elevii vor reveni la lecții pe 9 martie curent.

Prezentarea Publicaţiei Periodice a Consiliului Raional Glodeni „Cîmpia Glodenilor”

·       Recent organizaţia republicană Vece a repartizat sub formă de ajutoare financiare veteranilor de război din raion 16 mii de lei, cite 800 de lei la fiecare. Suportul financiar a fost distribuit de către dl Valerian Prozorovschi, preşedintele sfatului rational al veteranilor de război şi de muncă, şi de dna Oxana Albu, vicepreşedinte al raionului.

Festivalul etniilor – ediţia a XIV-a

Pe territoriul republicii noastre, timp de mai multe secole convieţuiesc în înţelegere şi pace de rînd cu populaţia autohtonă, moldovenii, şi reprezentanţi ai altor etnii, cum ar fi: ucraineni, ruşi, bulgari, găgăuzi, polonezi etc, care constituie circa 20% din numărul total al populaţiei ţării. Anual, cu scopul de a păstra obiceiurile şi tradiţiile de obîrşie se organizează Festivalul Etniilor, ajuns anul acesta la cea de-a XIV-a ediţie. 

К услугам селян

Как мало знаем мы об истории наших сёл и о людях, проживающих в них, о наших земляках! А также и о тех из них, без которых не обойтись в повседневной сельской жизни. Особенно – в так называемых «малых» сёлах, к которым в настоящее время относится и село Николаевка  коммуны Дану.

Ştiaţi că...

Pe 28 august curent în incinta Casei de cultură Glodeni se vor desfăşura lucrările conferinţei pedagogilor din raionul Glodeni cu participarea reprezentanţilor tuturor instituţiilor de învăţămînt.
 
Timp de 10 zile 6 tineri-stagiari ai instituţiilor de arte din republică participă la un simpozion de sculptură în lemn. Atelierul lor de lucru se află în tabăra „Andrieş”, iar lucrările acestora vor fi expuse în faţa publicului în cadrul unei expoziţii la Ziua Independenţei. 

Vă aşteptăm pe toţi!

Pe 23 august, orele 14:00, în incinta Centrului Raional de Cultură va avea loc preselecția tinerilor interpreți de muzică ușoară, doritori de a participa la festivalul internațional ”Mărul de aur” din Chișinău.
 
 

Pagini

Subscribe to RSS - Cîmpia Glodenilor