Parteneriate

 
iasi - logo.PNG
 
 
sigla-cjph-desktop.png
 
consiliul-judetean-bistrita-nasaud.jpg
 
 
 
 
 
   
                        
 
  
                                                                                                                                         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cîmpia Glodenilor

Publicaţie periodică a Consiliului Raional Glodeni

Новая котельная для гимназии Дану

В начале ноября школьники и педагогический коллектив гимназии села Дану получили долгожданный подарок - в эксплуатацию была сдана новая современная котельная.

До её открытия три современных котла «сдали экзамен» на готовность к работе, проверили работу всей отопительной системы, оценка - «отлично», что и позволило сдать объект в эксплуатацию.

 

Ministrul Agriculturii la Glodeni

În cadrul vizitelor de lucru ale Guvernului RM în teritoriu, luni, 20 noiembrie curent, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, dl Vasile Bîtca, a avut o întrevedere cu agenţi economici din agricultura raionului, cu angajații Întreprinderii de Stat pentru Silvicultură, ai Inspecției Ecologice Glodeni, cu primarii, consilierii raionali şi alţi reprezentanți ai serviciilor desconcentrate şi descentralizate.

Cu votul consilierilor

Sunt o multitudine de situații problematice în raion, soluționarea cărora depinde de acordul și aprobarea nemijlocită a consilierilor raionali. Așa că, pe 16 noiembrie curent a fost convocată o ședință extraordinară a Consiliului Raional Glodeni cu participarea a 28 de consilieri, care au luat în discuție 13 chestiuni, incluse pe ordinea de zi. De această dată președinte al ședinței a fost dl Valeriu Furtună, consilier raional. Respectiv, în prezidiul de lucru au mai fost prezenți dnii Ion Leucă, președintele raionului, și Vasile Pelin, secretarul CR.

Știați că... Noutățile săptămânii

* Duminică, 19 noiembrie curent au avut loc alegeri locale în satul Fundurii Noi. La scrutin au participat doi candidați, iar cei mai mulți alegători i-au acordat votul de încredere dlui Vasile Colenco, noul primar al localității.

* Pe 8 decembrie se va desfășura ședința ordinară a Consiliului Raional. Consilierii vor avea o misiune extrem de importantă – să aprobe bugetul raional pentru anul 2018, precum și alte chestiuni, incluse pe ordinea de zi.

Știați că... Noutățile Săptămînii

 - În raion a fost dat startul concursului ,, Cea mai salubră localitate''. Membrii unei comisii raionale vizitează localitățile, verifică starea gunoiștilor autorizate și celor neautorizate, sunt date indicații de lichidare a celor stihiinice și, în cele din urmă cînd rezultatele vor fi definitive, vor fi anunțate trei localități pentru cele trei premii, I,II și III, ce se vor estima la 25 de mii de lei, 20 de mii  și 15 mii de lei.

Știați că... Noutățile săptămînii

- Dacă în perioada rece a anului numărul pacienților depășea numărul de paturi de la spitalul raional, în prezent acest indice este în descreștere: 160 paturi-140 de pacienți.

Știați că... Noutățile săptămînii

- În noaptea de 26 spre 27 martie curent populația RM trece la ora de vară. Această acțiune se face în fiecare an în ultima duminică din luna martie, cînd ora 03.00 devine ora 04.00. Schimbarea orei presupune ca ceasurile să fie date cu o oră înainte, înseamnă că în ultimul weekend din martie vom dormi cu o oră mai puțin.

Știați că... Noutățile săptămînii

  • Vacanța de primăvară a elevilor se apropie. Cei din ciclul primar vor avea 9 zile de vacanță, în perioada 27 februarie-8 martie; iar cei din clasele gimnaziale și primare – 5 zile, în perioada 4-8 martie. Elevii vor reveni la lecții pe 9 martie curent.

Prezentarea Publicaţiei Periodice a Consiliului Raional Glodeni „Cîmpia Glodenilor”

·       Recent organizaţia republicană Vece a repartizat sub formă de ajutoare financiare veteranilor de război din raion 16 mii de lei, cite 800 de lei la fiecare. Suportul financiar a fost distribuit de către dl Valerian Prozorovschi, preşedintele sfatului rational al veteranilor de război şi de muncă, şi de dna Oxana Albu, vicepreşedinte al raionului.

Festivalul etniilor – ediţia a XIV-a

Pe territoriul republicii noastre, timp de mai multe secole convieţuiesc în înţelegere şi pace de rînd cu populaţia autohtonă, moldovenii, şi reprezentanţi ai altor etnii, cum ar fi: ucraineni, ruşi, bulgari, găgăuzi, polonezi etc, care constituie circa 20% din numărul total al populaţiei ţării. Anual, cu scopul de a păstra obiceiurile şi tradiţiile de obîrşie se organizează Festivalul Etniilor, ajuns anul acesta la cea de-a XIV-a ediţie. 

Pagini

Subscribe to RSS - Cîmpia Glodenilor