Parteneriate

 
consiliul-judetean-bistrita-nasaud.jpg
 
 
iasi - logo.PNG
 
 
sigla-cjph-desktop.png
 
 
   
                        
 
  
                                                                                                                                         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Primul Festival al Pâinii a avut loc la Glodeni (VIDEO)

Taburi primare

Dum, 11/08/2019 - 15:30

3_17.jpg

VIDEO

Festivalul Pânii, care s-a defășurat în premieră în raionul Glodeni, a întrunit numeroși  producători de pâine și oaspeți, printre care oficiali din cadrul Consiliului Raional, primari, consilieri, asociații profesionale, colective artistice. Programul evenimentului a inclus evoluări ale colectivelor artistice, decernarea diplomelor producătorilor agricoli, expoziții și degustări de produse de patiserie, parada portului popular.

Ion COJOCARI, Președintele raionului Glodeni: ”Pâinea este cuvântul care se regăsește în rugăciunea tuturor rugăciunuilor ce stă la căpătâiul creștinității – ”Tatăl Nostru” cu care începem și încheiem fecare zi. Inclusiv acest fapt ne arată cât de importantă este pâinea pe masa noastră – produs pe care îl  împărțim atât la bucurii  cât și la tristețe. De aceea suntem obligați să cinstim și să aducem pâinea la adevărata sa valoare. Acesta a fost scopul primului Festival al Pâinii ce a avut loc astăzi la Glodeni. Mulțumesc primarilor, cosilierilor, muncitorilor și producătorilor de pâine, colectivelor artistice pentru că au dat curs invitației Consiliului Raional Glodeni de a participa la festival, iar organizatorilor – pentru că au știut să mobilizeze participanții și oaspeții într-un eveniment foarte frumos. Sunt convins că această sărbătoare de cinstire a pâinii și de omagiere a oamenilor care ne-o aduc pe masă -  va avea continuitate frumoasă în raionul Glodeni!”

Veaceslav BOUBĂTRÎN, Vicepreședinte al raionului Glodeni: În pofida faptului că am avut un an agricol foarte dificil începând cu toamna anului 2018, bunul Dumnezeu ne-a păstrat grânele și am reușit să obținem roade frumoase în anul curent.  Adresez cuvinte de mulțumire agenților economici, mecanizatorilor – care și-au îndeplinit misiunea cu responsabilitate încât raionul Glodeni să se bucure astăzi de o recoltă bună. Însă munca agricultorului nu se termină aici – mai avem de recoltat culturile de grupa a  II-a, avem de arat, de semănat. Stimați producători agricoli, vă doresc să aveți puteri, sănătate și succese în activitatea deloc simplă pe care o desfășurați cu demnitate în pofida tuturor riscurilor!”.

01_3.jpg