Parteneriate

 
iasi - logo.PNG
 
 
sigla-cjph-desktop.png
 
consiliul-judetean-bistrita-nasaud.jpg
 
 
 
 
 
   
                        
 
  
                                                                                                                                         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Depunerea cererilor pentru încorporare în serviciul civil (de alternativă)

Mar, 23/01/2018 - 15:40

În perioada 1 februarie – 31 martie 2018, se va efectua primirea cererilor motivate din partea cetățenilor privind scutirea de serviciul militar în termen și de încorporare în serviciul civil. Cererea pentru executarea serviciului civil urmează a fi depusă personal de cetățeanul care cere înlocuirea serviciului militar în termen cu serviciul civil, depunerea de terțe persoane a acestei cereri fiind inadmisibilă. Cererile vor fi primite de către Reprezentantul Serviciului Civil Glodeni din cadrul Consiliului raional Glodeni.

Spre deosebire de încorporările anterioare, acum tinerii care depun cerere de încorporare în serviciul civil nu mai sînt obligați să prezinte documente confirmative cu privire la motivul cererii (convingeri cu caracter religios, pacifist, etic, moral, umanitar, etc.). Astfel, pe lîngă cererea propriu-zisă, cetățenii vor depune doar următorul set de documente:  

-  Copia buletinului de identitate;

-  Adeverința de recrut;

-  Certificatul de la locul de muncă, cu indicarea salariului minim garantat – 2380 lei pe lună;

-  Contract individual de muncă;

-  Copia actului de studii;

-  2 fotografii 3x4.

Pachetul de documente urmează a fi depus, în perioada 1 februarie – 31 martie 2018, la adresa: or. Glodeni, str. Suveranității, nr. 2, et. 2, bir. 29.

Pentru informații suplimentare apelați Reprezentantul Serviciului Civil (de alternativă) în raionul Glodeni, Svetlana Rudenco, la nr. de telefon: 0249/2-37-77 sau urmăriți pagina Web a Consiliului raional www.glodeni.md.  

Descarcă Cererea-model de încorporare în serviciul civil (de alternativă)

Vezi Legea cu privire la organizarea serviciului civil (de alternativă)