Parteneriate

 
iasi - logo.PNG
 
 
sigla-cjph-desktop.png
 
consiliul-judetean-bistrita-nasaud.jpg
 
 
 
 
 
   
                        
 
  
                                                                                                                                         
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Raionul Glodeni în presă

Știați că... Noutățile săptămînii

- Dacă în perioada rece a anului numărul pacienților depășea numărul de paturi de la spitalul raional, în prezent acest indice este în descreștere: 160 paturi-140 de pacienți.

- 22 martie a fost declarat bilunarului de salubrizare . O atenție deosebită se va acorda cimitirelor, malurilor bazinelor acvatice etc. Va fi formată și o comisie raională de recepționare a localităților la capitolul ordine sanitară.

- Lucrările semănatului de primăvară sunt pe sfîrșite. Dacă semințele de orz, mazăre, lucernă, rapiță, grîu de primăvară sunt deja în sol și așteaptă precipitații, atunci semănatul sfeclei de zahăr încheie lucrările de încorporare de primăvară a semințelor în sol și este pe sfîrșite. Suprafața cu această cultură (din cauza activității insuficiente a fabricii de zahăr) este destul de redusă-1330 ha (pentru comparație: în 2012 suprafața cu această cultură tehnică era de 2160 ha).

- Nivelul apei din rîul Prut a scăzut comparativ cu anii precedenți. Sunt secate și pîraiele, băltoacele de sub poalele povîrnișurilor, ce erau folosite la adăpatul vitelor. Precipitațiile sunt așteptate mai mult ca oricînd.

- Întîlnirile colaboratorilor de poliție cu reprezentanții APL și cu cetățenii din raion au devenit o tradiție. Pe aprilie 6 curent ușile IP vor fi larg deschise pentru o comunicare sinceră.