Links

 

 

 

com. Viişoara

Viișoara este o localitate centru de comună în raionul Glodeni Republica Moldova. În urma Recensămîntului din 2014 populaţia constitue 1958 de locuitori. Satul Moara Domnească intră în componenţa comunei Viişoara şi poate fi considerat punctul de hotar al raionului Glodeni cu raionul Făleşti.

Comuna Viişoara este situat în apropierea rîului Prut la poalele Rezervaţiei Naturale de Stat „Pădurea Domneasc” şi se află la o distanță de 20 km de raionul Glodeni.

Înconjutar de un iaz de mari proporţii satul Viişoara dă impresia, că este situat pe o insulă. Traversînd satul Moara Domnească treci direct în RNS Pădurea Domnească cu stejari seculari, cu floră și faună ce nu există în Moldova.Tot aici viețuiesc Zimbrii, care sînt vizitaţi pe tot parcursul anului de mai mulţi turişti atît din ţară cît şi de peste hotare. Pe teritoriul Zimbrăriei au fost construite mai multe căsuţe pentru vizitatori şi o galerie care duce deasupra ţarcului unde vin zimbrii după hrană şi apă şi de unde se pot admira aceste animale .